19. dec. 2011

Spansk ordbog på internettet

Find de bedste spanske ordbøger på nettet!
Som bekendt er det ikke længere nødvendigt at lede igennem store tykke ordbøger, når du skal oversætte et bestemt ord. Det er både nemmere og hurtigere at slå op ved hjælp af computeren og bruge en spansk ordbog online. Men da det ikke er alle der lige har råd til at bruge flere hundrede kroner på en ordbog på cd-rom(Selvom det klart kan anbefales), er der her nogle gratis eller billige alternativer på nettet. Det skal dog lige siges, at det nok er smart at forhøre sig inden en eventuel, skriftlig eksamen, om det er tilladt at bruge internet under selve eksaminationen. Men hvis du bare har brug for en online, spansk ordbog til brug derhjemme, finder du nogle forslag her:

Spanske ordbøger gratis på nettet:
http://wordreference.com/
Denne ordbog er helt klart at anbefale. Det kræver dog at man også kan engelsk, da dette er en engelsk-spansk/spansk-engelsk ordbog. Den har en fin størrelse i sammenligning med andre online-ordbøger og kommer med detaljerede resultater, når du søger efter en oversættelse på et ord. Udover at fortælle hvilken ordklasse ordet er i, kommer den også med en masse sætninger hvori ordet indgår, så du lettere kan se hvordan ordet skal bruges. Klart en gratis spansk ordbog jeg kan anbefale.

http://translate.google.com/
Den allermest hadede hjemmeside af alle gymnasielærere har fået en ordentlig overhaling. Det betyder at man nu kan klikke på et ord man har oversat og få flere forskellige valgmuligheder til oversættelse af det givne ord. Jeg anbefaler IKKE at google translate værktøjet bruges til at oversætte hele tekststykker, da det stadig, i bedste tilfælde, vil resultere i en oversættelse som er fyldt med sproglige fejl. Ud over det, kender jeg flere eksempler på at lærere har kunnet gennemskue med det samme, om en elev har brugt google translate til at oversætte og dumpet dem. Det skal derimod hellere bruges til at oversætte enkelte ord, altså som en normal ordbog.

http://rae.es/rae.html
Det spanske sprognævns ordbog på nettet. At bruge denne ordbog kræver et vis niveau af forståelse for det spanske sprog, da det faktisk er en spansk betydningsordbog. Den er ideel at bruge hvis du sidder med en lidt ældre tekst og har problemer med at finde et ords betydning i din egen ordbog. Har til dags dato ikke været ude for at jeg ikke kunne finde et givent ord i denne ordbog.

Spanske ordbøger til salg:
http://ordbog.gyldendal.dk/OrdbogShop/ProductList.aspx?segment=K%C3%B8b+privat&language=Spansk
Gyldendals bud på en online ordbog. Det smarte her er deres tilbud for studerende. For bare 99 kr er det muligt at få adgang til deres ordbøger på nettet. Sammenlignet med CD-rom pris (699 kr), er dette klart en mulighed.
http://www.ordbogen.com/products/ordbogen/spansk-dansk.php?product_id=3&gclid=CNCH7bqyjq0CFWRYmAodKEKJlw#Introduktion
Et billigt alternativ til gyldendals røde spansk ordbog er ordbogen.dk's egen ordbog. Denne ordbog fungerer som den skal, og har den fordel at du fremfor at købe ordbogen, abonnerer på den, så længe du har brug for den. Prisen er 19 kr om måneden, hvilket klart virker overkommeligt, hvis du kun skal bruge en spansk ordbog et par gange i en kort periode.

OBS. Jeg modtager ikke nogen økonomisk støtte fra nogen af de ovenstående sider og min vurdering af de enkelte internetordbøger er udelukkende baseret på egne erfaringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar